Selecteer een pagina

Interview Jasper van Erp & Vincent Teekens van Interamerican

door | dec 14, 2021 | Specials | 0 Reacties

Bookmark (0)
ClosePlease login

 

 

 Jasper van Erp is Strategy Leader bij Achmea en was hiervoor werkzaam in Athene, Griekenland als Strategy and Transformation leader. Vincent Teekens is COO van Interamerican (onderdeel van Achmea) in Athene, Griekenland. Samen hebben zij een transformatie geleid bij Interamerican in Athene, Griekenland. 

Interamerican is de grootste schadeverzekeraar van Griekenland, en het is een dochteronderneming van Achmea. Er werken ongeveer 1300 mensen werken in het bedrijf, wat een grote naamsbekendheid in Griekenland heeft. Zij bieden allerlei verzekeringen aan (schade, zorg, levens) maar bieden ook de oplossingen aan die daarbij horen. Een voorbeeld is dat zij ook een soort ANWB aanbieden.

De transformatie die Interamerican heeft ondergaan had vooral met de structuur van het bedrijf te maken. Leidinggevenden wilden dat het bedrijf meer agile werd, maar om dit voor elkaar te krijgen moest daarvoor de structuur van het bedrijf ook veranderen. De gehele transformatie was purpose-gedreven, voor ‘better, safer and longer lives’.. Maar als zij dit echt wilden bereiken, moest de organisatie eerst veranderen.

Jasper en Vincent hebben samen Interamerican begeleid in een succesvolle transformatie naar een klantwaarde gedreven organisatie. Zij nemen ons mee hoe Interamerican daar een succes van heeft gemaakt, onder meer door klantwaarde centraal te stellen, samen te werken, een lerende organisatie te zijn, waarbij business en IT hand-in-hand gaan.

Kijk hier een deel van het interview van Jasper van Erp en Vincent Teekens hoe zij deze transformatie hebben aangepakt.

Wilt u verder praten over (Digitale) Transformatie? Neem dan contact met ons op.

Reactie verzenden