Selecteer een pagina

Interview Michiel Haverkorn van Rijsewijk van ASML

door | nov 29, 2021 | Specials, Alle | 0 Reacties

Bookmark (0)
ClosePlease login
Michiel Haverkorn van Rijsewijk is Director Customer Support bij ASML en heeft meer dan 20 jaar internationale ervaring met innovatie in bedrijven en het transformeren van volwassen bedrijven naar nieuwe fases van duurzame groei. Hij vertelde ons bij Future Talks hoe ASML de coronacrisis aangreep om de service-ondersteuning met augmented reality geheel te transformeren: ASML onderhoudt zijn machinepark aan de andere kant van de wereld inmiddels via computerbrillen.

ASML is opgericht in 1984 en is nu Europa’s #1 technisch bedrijf bij market capitalization. Het hoofdkantoor zit in Veldhoven in Nederland, en het bedrijf heeft over 28000 werknemers, met 120 nationaliteiten, en meer dan 60 locaties wereldwijd. Alle grote chipmakers gebruiken ASML-technologie, denk aan Intel en Samsung, omdat ASML de machines maakt waar hun klanten chips mee kunnen maken. De net sales van 2020 waren €14 biljoen, met de kans om te verdubbelen in 2025.

Grote trends die we nu zien is de opkomst van 5G, de cloud, artificial intelligence, intelligent edge en gamins, simulation & visualization.

 “The future is all about connected devices”
De connected devices gaan van 5 per persoon naar 41 per persoon in 10 jaar tijd. Dit zorgt voor enorm veel data. In de komende 5 jaar komt er zoveel meer bij dan de afgelopen 20 jaar met betrekking tot connectivity en technologische vooruitgang.

Een uitdaging bij ASML was hoe zij de installed base revenue, of service en upgrade werk, die nu 12% is, kunnen verdubbelen. En daar bovenop deze niet meer als liability zien, maar als business in zichzelf. De verdubbeling is niet mogelijk als ook het aantal mensen verdubbeld wordt. Daarom werd het doel om te verdubbelen met maar 5% stijging van mensen. Dit dwingt ASML om stil te staan over slimmere methodes om de service aan te bieden.

Kijk hier een deel van het interview voor het verdere verhaal van Michiel Haverkorn van Rijsewijk.

Wilt u verder praten over (Digitale) Transformatie? Neem dan contact met ons op.

Reactie verzenden