Selecteer een pagina

Duurzaamheid is een duurzame oplossing

door | dec 4, 2020 | Alle, Sessies, Wave 2, Thema's, Duurzame businessmodellen, 6 nov | 0 Reacties

Bookmark(0)

Duurzaamheid integreren in je organisatie zorgt niet alleen voor bewustwording en een positiever imago, het zorgt ook werkelijk voor een betere organisatie met betere bedrijfsresultaten. Juist door met duurzaamheid bezig te zijn en deze te verankeren in je langetermijnstrategie is het mogelijk om beter en sterker uit de crisis te komen. Duurzaamheid echt verankeren binnen je organisatie kan ingrijpende veranderingen teweegbrengen. Bijvoorbeeld het aanpassen van je bedrijfscultuur, je normen en waarden maar ook je businessmodel erop aan laten sluiten.

“Met continue kleine stapjes en bereid de organisatie voor op de toekomst van morgen”

Waar liggen de knelpunten en hoe kunnen deze voorkomen worden. Nog altijd heerst er een continue strijd tussen de korte termijn doelstellingen en lange termijn doelstellingen. Neem al je werknemers mee in de te behalen doelen. Creëer de stip op de horizon, zodat iedereen hetzelfde voor ogen heeft en weten waar ze naartoe werken.

Kijk ook naar nieuwe proposities. Volg bijvoorbeeld de stap van bezit naar gebruik. Denk aan ‘Mobility as a Service (MAAS). De maatschappelijke impact hiervan kan enorm zijn en zo ook het rendement op de dienstverlening.

Backcasting in plaats van Forecasting; ga uit van de toekomst en redeneer dan terug. Je komt dan vaak op hele andere ideeën dan wanneer je vanuit de huidige situatie en oplossingen gaat werken. Geef daarbij collega’s de ruimte om te ondernemen en continu met kleine stapjes het gesprek aan te gaan en te blijven werken aan de toekomst van morgen. Als je niet afwijkt van wat je gister of eergister deed, ga je ook niet veranderen.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x