Selecteer een pagina

Blijven verbinden

door | dec 2, 2020 | Alle, Sessies, Wave 2, Thema's, Leiderschap, 23 okt | 0 Reacties

Bookmark(0)

Verbinding creëren is vandaag de dag misschien wel het meest belangrijke van leiderschap.

“Inclusief en moreel leiderschap”

Mensen verbinden en respectvol en constructief met elkaar om laten gaan is belangrijker dan ooit om samen de problemen het hoofd te bieden waar we als individuen, organisaties, land en Europa voor staan. Om zelf goed verbonden te zijn is het hebben en tonen van empathie essentieel. Empathisch vermogen houdt impliciet in dat je bezig bent met de omgeving en daar de verbinding mee aangaat. Dat voorkomt dat gedrag dat door jarenlang leider te zijn in een bepaald paradigma doorgroeit terwijl de context ondertussen veranderd is. Verbinding maken met mensen op afstand via het scherm is wel echt nieuw, dat vergt aandacht. En zeker onzichtbare mensen hebben nu heel veel aandacht nodig. Uiteindelijk helpt de empathie de leider om zich continu aan te passen.

“Inspireren vanuit het ‘waarom’ en vertrouwen geven op het ‘hoe’ en ‘wat’ ”

Verbinding is cruciaal voor de samenwerking. Er gebeurt zo veel in organisaties, dat het functioneren als team waarin ieder, vanuit de eigen discipline, volledige toegevoegde waarde levert, essentieel is. Dat kan alleen als je als leider mensen inspireert vanuit de het ‘waarom’ en mensen het vertrouwen geeft om het ‘hoe’ en het ‘wat’ in te vullen. Het daarom meer dan ooit essentieel om te weten welke richting een organisatie op gaat en wat de kaders zijn. Op basis daarvan gaat men iedere ochtend opnieuw met intrinsieke motivatie aan de slag.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x