Selecteer een pagina

Diversiteit en Inclusie is nu relevanter dan ooit

door | nov 16, 2020 | Alle, Sessies, Wave 2, Thema's, Diversiteit en inclusie, 16 okt | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Om als organisatie iedereen in onze samenleving succesvol te bedienen, zal de organisatie zoveel mogelijk een afspiegeling moeten zijn van de maatschappij. Dit geldt zeker voor overheidsorganisaties.

Vandaag de dag is diversiteit een belangrijk gegeven binnen een organisatie. Diversiteit komt op meerdere manieren terug, denk aan diversiteit in leeftijd, geslacht of cultuur. Diversiteit zorgt voor verschillende inzichten, meer creativiteit, meer verschillende ervaringen, een beter imago en het levert bovenal het potentieel voor een beter bedrijfsresultaat.

Diversiteit en inclusie gaan hand in hand.  Zij zijn horen bij elkaar en zijn tegelijkertijd heel verschillend. Bij diversiteit gaat het om het ‘pallet’ aan verschillen zoals gender, leeftijd, nationaliteit, cultuur of herkomst en bij inclusie gaat het om zich met en bij elkaar ‘thuis’ voelen. Een omgeving waar men zich op zijn gemak voelt, fijn voelt en het gevoel van aansluiting te hebben bij de cultuur.

“De kracht zit in de combinatie van diversiteit en inclusie”

Diversiteit en inclusie zijn als het ware twee uiterste van dezelfde as, het zijn complementaire zaken. De wereld wordt steeds meer divers en individueler en tegenover deze differentiatie staat integratie. Inclusie is het vermogen om steeds meer differentiatie te kunnen integreren. Diversiteit levert potentie, daaruit haal je de verschillende inzichten, eigenschappen en vaardigheden en inclusie is de manier om dit bij elkaar te brengen en zo te verzilveren. Juist de combinatie levert het rijke resultaat. De combinatie geeft extra kracht aan de organisatie.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x