Selecteer een pagina

Het begint bij vertrouwen

door | okt 28, 2020 | Alle, Sessies, Strategie en scenario's, Wave 2, Thema's, 2 okt | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Door de versnelling in digitalisering en het thuiswerken vinden veel werk gerelateerde ontmoetingen nu digitaal plaats. Echter wanneer de basis van een ontmoeting een belangrijke business deal is, is een digitaal gesprek minder gewenst. Hierbij wil je graag de wederpartij in de ogen kijken, aanvoelen of er een goede business understanding is en bovenal wil je vertrouwen hebben in elkaar. Echter hoeft het scheppen van vertrouwen niet plaats te vinden in een vergaderruimte. Een wandeling op 1,5 meter afstand door de frisse buitenlucht kan ook een simpele oplossing zijn. Het belang van vertrouwen is niet alleen terug te vinden in business deals maar ook in de manier van omgang met je collega’s.

“Empowerment op afstand”

Je moet vertrouwen hebben in je collega’s en verantwoordelijkheid bij hen neerleggen. Je moet wel, zeker gezien het lastig is om collega’s op afstand te controleren. Sterker nog je maakt het jezelf niet alleen lastig, maar het werkt ook demotiverend voor je collega’s.

“Stimuleren van intrinsieke motivatie”

Je versterkt intrinsieke motivatie en creativiteit door mensen een handelingsperspectief te geven vanuit het ‘waarom’ en het ‘hoe’ en ‘wat’ aan het toe te vertrouwen. Wanneer mensen zich verantwoordelijk voelen werken ze harder en doen ze meer hun best. Men wil immers graag bijdragen en dit laten zien.

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x