Selecteer een pagina

Continu anticiperen op de veranderende context

door | okt 28, 2020 | Alle, Sessies, Strategie en scenario's, Wave 2, Thema's, 2 okt | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

De uitdagingen voor de CFO zijn vandaag de dag groot. De CFO is meer dan ooit de counterpart van de CEO, en de continuïteit van de organisatie staat in deze tijden vaak direct op het spel. De relatie met de huisbankier(s) is in deze tijd vaak complex. Er is bij veel bankiers continu gereorganiseerd, waardoor het accountmanagement onder druk is komen te staan. Voor de CFO en de organisatie zijn de twee belangrijkste indicatoren liquiditeit en solvabiliteit. De activiteiten lopen in deze heftige tijd uiteen van korte termijn cashmanagement tot en met het telkens herijken van de strategie en het doorrekenen van diverse scenario’s. Alles begint bij het businessmodel en het businessplan van de organisatie. De CFO moet steeds laten wat zien wat de financiële consequenties in de tijd zijn van de keuzes die de organisatie wil maken. Dit was altijd al zo, maar dit is nu belangrijker dan ooit geworden.

Naast cashmanagement en financiële planning is het essentieel om helder en transparant verantwoording af te leggen over wat de organisatie doet. Uiteindelijk moeten alle beslissingen in de toekomst uitlegbaar zijn. Anders ontstaan er mogelijke consequenties voor financieringen in de toekomst en kunnen accountantsverklaringen problemen gaan geven.

“Je moet de financiers en accountants meenemen om ze mee te krijgen”

Zowel geldverstrekkers als accountants zijn voorzichtig om aanspraken te voorkomen. Het is van groot belang hen mee te nemen en hen te laten zien waarom de organisatie handelt zoals zij doet en de financiële strategie en invulling helder uit te leggen.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x