Selecteer een pagina

Regionalisering in plaats van nationalisering

door | aug 3, 2020 | Alle, Sessies, Business trends, Thema's, Wave 1, 16 juli | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nederland is ‘van oudsher’ sterk gefocust globalisering. Nu vraagt ook de-globalisering en zelfs lokalisering onze aandacht. We hebben ontdekt hoe afhankelijk we zijn van andere landen of zelfs werelddelen en dat de productie van sommige middelen helemaal stil is komen te liggen in deze crisis. Om dit in de toekomst te voorkomen biedt inspelen op mogelijkheden tot déglobalisering en lokalisering van processen en productie nieuwe kansen.  

“Vertrouwen en bereidheid zit hem op lokaal niveau, niet nationaal”

Ook binnen Nederland moeten we hierbij misschien zelfs terug naar de opzet van meer lokale of regionale economische ecosystemen. Systemen die draaien op vertrouwen, elkaar kennen en samenwerkingsbereidheid. Een lokaal ecologisch duurzame entiteit, waar mensen trots op zijn en waar mensen zich geroepen voelen om te strijden om het systeem gaande te houden.

Op nationaal niveau is dit minder makkelijk. Lokale en regionale samenwerking tussen organisaties zijn van essentieel belang om versnippering te voorkomen. Hierbij kunnen samenwerkingen zorgen voor een betere basis en zelfs een betere strategische concurrentiepositie op de internationale markt.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x