Selecteer een pagina

Kloof tussen arm en rijk

door | aug 3, 2020 | Alle, Sessies, Thema's, Wave 1, Common Ground, 16 juli | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

De verwachtingen van de gevolgen van de crisis geven aan dat de werkeloosheid en het aantal daklozen zal stijgen in de komende maanden. Hierdoor zal ook in deze crisis de kloof tussen arm en rijk opnieuw groter worden, en zal de veiligheid van de samenleving ook verder dalen.  

“Grotere kloof tussen arm en rijk betekent minder veiligheid en samenhorigheid in de samenleving”

Door de huidige situatie gaan we momenteel als samenleving naar een situatie waarin veel mensen en organisaties het financieel moeilijker krijgen en men vatbaarder kan worden voor criminele activiteiten. De armoede zal een groei in “de onderwereld” veroorzaken wat zorgt voor een stijging in criminele praktijken zoals bijvoorbeeld wit wassen van zwart geld. De grotere kloof zal ook zorgen voor meer ongewenste vormen van activisme. Op dit moment zien we de maatschappelijke protesten dan ook toenemen en ontstaat gaandeweg meer weerstand tegen de overheid en het gevoerde crisisbeleid. Versterking van regionale en lokale weerbaarheid, en de structurele vergroting van inzetbaarheid van mensen kunnen bijdragen aan krachtiger en evenwichtiger antwoorden op het huidige soort crises in de toekomst.   

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x