Selecteer een pagina

Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen

door | jul 14, 2020 | Alle, Sessies, Thema's, Wave 1, Strategie, 2 juli | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

De corona crisis brengt nog meer gewicht aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen van bedrijven. In Nederland zag je al een eerdere stroom waarbij duurzaamheid en diversiteit een rol speelde. Nu ontstaat er bij een behoorlijke groep mensen ook grote morele verontwaardiging voor bedrijven waarbij de focus alleen ligt op omzet en winst maken. Voor zulke bedrijven geldt dat als je als bedrijf de crisis overleeft, dat je je af kan vragen of al je klanten na de crisis nog wel blijven.

“De zorg voor het welzijn van medewerkers zorgt voor een goede gezondheid van het bedrijf”

De zorg voor het welzijn van je medewerkers wordt steeds belangrijker zeker in combinatie met de digitalisering van werk en het thuis werken. Het welzijn van de werknemers moet expliciet in de gaten worden gehouden en een structureel en actief punt op de agenda worden. Het is goed om te kijken waar we met z’n allen in de zorg tegenaan lopen en waar bedrijven ook hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. Wellicht dat een bedrijfsarts meer een functie als poortwachter op zich gaat nemen, voornamelijk voor de geestelijke gezondheidszorg van werknemers.

“Digitalisering kan en mag niet meer ontbreken”

In steeds meer vakgebieden komt er een grotere rol voor technologie en digitalisering. Hierbij denken we niet alleen aan de dataopslag of aan de apparaten die we gebruiken, maar ook aan de manier waarop we leren of evalueren. De technologie en de digitalisering heeft dankzij de crisis een enorme vlucht genomen, maar hoe hou je dit als bedrijf bij? Het gaat razendsnel.  Als je niet al begonnen bent, dan dreig je de boot te missen. 

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x