Selecteer een pagina

Leiderschap, verbinden en stimuleren

door | jul 14, 2020 | Alle, Sessies, Mensen en leiderschap, Thema's, Wave 1, 3 juli | 0 Reacties

Bookmark (0)
ClosePlease login

Als leider is het in moeilijke tijden belangrijker dan ooit om in verbinding te blijven met je collega’s. Zorg voor veel persoonlijk contact en blijf goed communiceren met je collega’s over de situatie en welke invloed dat heeft. Zo creëer je een nauwe verbinding met vertrouwen en minder onzekerheid. Het stelt hoge eisen aan leiderschap, je bindt je collega’s niet meer door middel van eenvoudigweg contract, maar door de relatie, plezier en uitdaging op het werk. Angst en onzekerheid bij mensen kan ervoor zorgen dat mensen weggaan omdat ze niet weten welke rol zowel zij of het bedrijf in de toekomst gaan spelen.

“Ondersteun en stimuleer je collega’s om het beste uit zichzelf te halen”

Als leider is het belangrijk om je collega’s te ondersteunen en te stimuleren waar nodig. Geef de juiste prikkels zodat mensen zich focussen op wat wel kan, waar de kansen liggen en geef ze dat zetje waardoor ze het daadwerkelijk gaan doen. Stimuleer je collega’s om hun kwaliteiten en wellicht andere werkzaamheden te ontdekken, zonder hen hier meteen aan kwijt te raken.

 

Reactie verzenden