Selecteer een pagina

Meer overheidsingrijpen in de toekomst?

door | jul 10, 2020 | Alle, Sessies, Thema's, Wave 1, Common Ground, 26 juni | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Ook deze crisis lijkt het fenomeen te versterken, dat de winnaars steeds sterker worden en de verliezers steeds zwakker. In iedere crisis blijkt de ongelijkheid toe te nemen en raakt de markt steeds een stukje verder ontwricht. Langzamerhand groeien hierdoor ook gedachten, dat het een goed idee kan zijn wanneer de overheid zich meer met de markt gaat bemoeien.

“Vermindering van ongelijkheid door overheidsingrijpen”

Hierbij valt te denken aan meer sturing van de overheid op het gebied van duurzaamheid door het stimuleren en ondersteunen van duurzame initiatieven. Of meer regie van de overheid bij de enorme transformaties van het onderwijssysteem. Verder kan de overheid mogelijk een grotere rol spelen in het tegengaan van de bedreiging van Europa door China. De welvaart van Europa staat onder druk door verschillende structurele en strategische bedreigingen. De overheid kan mogelijk structurele vernieuwingen en investeringen in duurzame innovatieve initiatieven verder ondersteunen en stimuleren, zodat Europa weerbaarder wordt en blijft.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x