Selecteer een pagina

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

door | jul 10, 2020 | Alle, Sessies, Thema's, Wave 1, Common Ground, 26 juni | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

De crisis creëert meer bewustwording over de noodzaak het maatschappelijk belang te dienen. Er spelen hier ook vragen over moreel leiderschap: kunnen we de dingen die we doen nog vasthouden en blijven uitvoeren op lange termijn. Niet alleen morele en ethische vraagstukken zoals duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit komen naar boven, maar ook vragen over de toegevoegde waarde van het combineren van de inzichten van de wetenschap en de doelen van het bedrijfsleven.

Zo ontstaat er een duidelijke beweging, dat de wetenschap en instituten zich meer naar buiten gaan richten. Meer bewust worden voor wie zij er zijn, wat de behoeften zijn en daar ook de doelgroep in laten meedenken.

“Ethische en maatschappelijk verantwoordelijkheid zijn essentieel voor een duurzame organisatie”

Bedrijven beseffen niet altijd wat de wetenschap op dit moment voor de samenleving betekent. Zoals de overheid op dit moment zijn beleid met het gebruik van de wetenschap en de kennis over COVID-19 schrijft, zouden ook bedrijven de wetenschap kunnen gebruiken in hun beleid en hun strategie hierop aanpassen. 

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x