Selecteer een pagina

Vasthouden van de positieve verandering

door | jul 1, 2020 | Alle, Sessies, Thema's, Wave 1, Strategie, 18 juni | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Er zijn ook positieve ontwikkelingen in de manier waarop we meer met elkaar bezig zijn. Denk aan de menselijkheid, de persoonlijkheid, de aandacht en de solidariteit. Het wordt vaak wat natuurlijker en flexibeler. Mensen combineren het werk met tussendoor hardlopen en het managen van privé zaken. Het gaat om het klaren van de klus en niet om de 9 tot 5 aanwezigheid. Dat moeten we respecteren en proberen vast te houden. Maar mensen hebben de neiging om terug te vallen naar hoe het was. De vraag blijft of de crisis genoeg impact heeft om werkelijke veranderingen teweeg te brengen. Zolang we denken dat het iets tijdelijks is, zijn we geneigd terug te gaan naar het vertrouwde, dat is immers nog steeds het referentiekader.

“Niet terug naar hoe het was, maar de kansen benutten”

Een aantal dingen zal blijven, zoals de wijze waarop we werken, met name de versnelling op digitaal gebied. Dit heeft meteen grote gevolgen op de wijze van samenwerking, het contact en het leiderschap. De manier van werken zal ook verandering in de functie van het kantoorpand brengen. De functie van het kantoorpand zal wellicht meer van werk naar netwerk plek gaan. Een plek om samen te komen, relaties te ontmoeten, samen te lunchen, te brainstormen, elkaar te inspireren en zo tot creatieve oplossingen te komen.

Voor behoud van de goede veranderingen zou je moeten doorpakken en actief werken aan nieuwe business modellen en aan een nieuw ritme van de organisatie. Je moet de organisatie nu opnieuw inrichten om terugval te voorkomen.  Doorpakken op thema’s als inclusiviteit, duurzaamheid, solidariteit, samenwerking, communicatie, digitalisering en gebruik van fysieke locaties. Nu staan we open voor de verandering. Dit is de kans.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x