Selecteer een pagina

Spreiding tussen de internationale drie eenheden

door | jul 1, 2020 | Alle, Sessies, Business trends, Thema's, Wave 1, 24 juni | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

In Europa gaan we van het managen van COVID-19 naar het managen van de schuldenposities. Voor het voortbestaan van Europa is nu het managen van de schulden en de solidariteit tussen Europese landen essentieel. Daarbij is het belangrijk dat er onderling vertrouwen blijft en dat hangt er vanaf of ieder land de afspraken blijft nakomen.  Op dit moment is Italië financieel niet echt stabiel. Dit betekent dat, willen we Europa in stand houden, we voor de schulden op moeten draaien. Vooralsnog is het voor Italië mogelijk om de schulden die ze hebben in balans te houden met de economische groei van het land, de lage rente en de ECB. Echter wanneer de economisch groei vermindert of de rente hoger wordt, dan kan dit het faillissement van Italië betekenen. Wat houdt dit in, als de schuldenberg vanuit de Zuid-Europese landen naar de West-Europese landen gaat, welke politieke consequenties gaat dat krijgen? Gaat dit mogelijk uitlopen op Engelse praktijken, zoals de Brexit?

“Amerika tegen de rest van de wereld of alleen tegen China?”

De politieke situatie in Amerika kan ook een grote rol spelen voor de relaties tussen de drie machtsblokken Europa, China en Amerika. Uit de volgende presidentsverkiezingen zal blijken of de VS alleen met China de digitale strijd aangaat of dat een ook de relatie met Europa onder druk komt.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x