Selecteer een pagina

Internationaal gezien verschilt de impact enorm

door | jul 1, 2020 | Alle, Sessies, Business trends, Thema's, Wave 1, 18 juni | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Elk land gaat anders om met de crisis. Ook in die zin is de impact van corona verschillend. Zo is men in Marokko meer gewend om in tijden van crisis te werken en te leven. Het komt vaker voor dat het land in ‘emergency state’ zit en op slot gaat. Hierdoor gedragen mensen zich tijdens een crisis als corona niet heel veel anders. De crisis leidt dan hoogstwaarschijnlijk tot minder veranderingen en de gevolgen zijn beperkter.

“In Japan heeft lang niet iedereen internet thuis”

In Japan zijn mensen weer heel traditioneel. Men is in zijn geheel niet voorbereid op thuiswerken. Het zit niet in het systeem, men past zich minder gemakkelijk aan waardoor de impact van corona zowel nu als in de toekomst groot kan zijn.

“De purpose van een bedrijf wordt steeds belangrijker”

In de westerse landen binnen Europa zie je veelal ook positieve bewegingen ontstaan. Mensen willen ergens in geloven, in innovatie, in duurzame verbetering voor het milieu of samenleving. Als bedrijf red je het niet meer om alleen maar op winst en omzet in te zetten, maar moet je ook maatschappelijk betrokken zijn. Corporate responsibility wordt steeds belangrijker. Hierdoor zie je dat de trends van duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit steeds meer integraal onderdeel uitmaken van de business strategie.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x