Selecteer een pagina

Je weet niet hoe de toekomst eruitziet, maar ben wel voorbereid!

door | jun 22, 2020 | Alle, Sessies, Thema's, Wave 1, Strategie, 5 juni | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

De wereld verandert continu, in een steeds hoger tempo. Dat was voor de corona crisis al het geval, maar nu nog meer. Corona zorgt hierin ook nog eens voor verschuivingen in die veranderingen. Waar sommige veranderingen nu tijdelijk stilliggen komen andere juist in een stroomversnelling.

Dat sommige veranderingen stilliggen betekent niet, dat die in de toekomst niet weer zullen terugkomen. Het is telkens zoeken naar de juiste balans. Aan de ene kant zorgen voor wat er vandaag de dag moet gebeuren met betrekking tot de crisissituatie en de corona maatregelen. Aan de andere kant vooruitkijken naar de dag van morgen, met oog op de toekomst. Zetten veranderingen door of gaan die weer terug naar de oude situatie?

We maken nu veel contact via teams, zoom en andere digitale oplossingen. De digitale werkmethodes besparen veel tijd, energie en mobiliteit. Echter, mensen hebben het nodig elkaar te zien en te spreken en ook de non-verbale communicatie van gesprekspartners te ervaren.

“Neem de lopende trends mee in de crisis strategie, anders mis je de boot”

Radicale koerswijziging blijkt in sommige gevallen nodig om de duurzaamheid van het businessmodel te borgen. De organisatie moet daarop de strategie van het bedrijf aanpassen of versneld in werking zetten. Organisaties hebben vaak van nature de drive om het strategische pad vast te houden dat ze al hadden uitgedacht en waarmee ze al bezig waren. Echter om in te spelen op de toekomst is het essentieel om de strategie te herijken op de veranderende context. Onderzoek laat zien, dat diversiteit en inclusie meer innovatie en betere bedrijfsresultaten met zich meebrengen. Deze aanpakken hebben daarmee direct invloed op de toekomstbestendigheid van de organisatie.

“Tweede golf van Corona of tweede golf van angst?”

Ben voorbereid op te toekomst, wellicht komt er een twee golf, of op zijn minst de angst voor een tweede golf. Niet alleen vanwege een werkelijke tweede golf van Corona maar wellicht ook door de winter en de meekomende jaarlijkse griep. Mensen met normale ziekteverschijnselen gaan zich wellicht afvragen of het Corona is en mensen zoeken zekerheid.   

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x