Selecteer een pagina

Hoe lang is het financiële systeem houdbaar?

door | jun 22, 2020 | Alle, Sessies, Thema's, Financiën, Wave 1, 12 juni | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Voor veel organisaties moet een groot deel van de klap nog komen. Het functioneren in een 1,5 meter setting, het innemen van uitgegeven vouchers, het leeglopen van de pijplijn met nieuwe opdrachten, het weer opengaan van de productie in China en het opraken van reserves – het zijn allemaal effecten die hun weerslag nog gaan krijgen.

De combinatie met een tweede golf zal helemaal veel impact hebben. Daarom is het juist zo belangrijk daarop voorbereid te zijn.

De vraag rijst hoe lang het huidige financiële systeem houdbaar is. Er gaan biljoenen de economie in, de schuldenposities nemen abrupt en extreem toe. Hoe gaat de toekomst eruitzien, wat zijn de beelden hiervan? Hoe gaat het geld ooit terugbetaald worden, sterker nog: gaat het geld ooit terugbetaald worden? Het lijkt nu wel Monopoly geld te worden.

“Zolang de kraan open staat, blijft het water lopen”

Financiële instellingen zoals de ECB steunen nu de banken en verzekeraars. Zo is er tot dusver altijd iemand die geld leent en iemand die geld geeft. Zolang de kraan blijft stromen, lijkt het systeem houdbaar.

Er zijn twee verschillende ‘scholen’. De een zegt ‘Het systeem kan het aan’ de ander zegt ‘Het systeem is niet houdbaar’, we moeten leven met het geld wat we hebben en niet zomaar blijven uitgeven.

Wanneer we de schuld niet meer kunnen betalen ontstaat het probleem en stort het systeem in elkaar.

Alles gaat om evenwicht. Zo is het de vraag in hoeverre het evenwicht wordt aangetast doordat het grote internationale financieel in stand wordt gehouden terwijl de trend ombuigt naar kleinschaligheid en een meer nationale en regionale focus.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x