Selecteer een pagina

Scenario’s in verschillende soorten en maten

door | jun 18, 2020 | Alle, Sessies, Thema's, Financiën, Wave 1, 10 juni | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

De grote vraag blijft of er een tweede Corona golf komt. Van alle kanten komen er verschillende theorieën, is het virus werkelijk aan het afzwakken of komt het na de zomer dubbelhard terug? Niemand kan echt in de toekomst kijken. Dit maakt het voor organisaties zo lastig om richting te bepalen.

Het is wel degelijk van belang om rekening te houden met een tweede golf om hier zo snel mogelijk op in te kunnen spelen wanneer het werkelijk plaats vindt. Zorg dat je als organisatie op ieder scenario voorbereid bent. Dit lijkt een open deur, maar in de praktijk blijkt dat men het er vaak over heeft maar dat de daadwerkelijke scenario’s niet echt ingevuld zijn.

Scenario’s zijn er in verschillende vormen en maten. Zo kan er gekeken worden naar salesplan scenario’s, bijvoorbeeld hoog, midden en laag, maar kan er ook gekeken worden naar doemscenario’s. Bij deze worstcasescenario’s spreek je over de survivalmodes, waar er geen pasklare calculatie klaarligt maar wel mogelijke acties de bepalen zijn, die ondernomen moeten worden.

“Werk aan meerdere scenario’s, want één pasklaar scenario is utopie”

Een aantal zaken is handig om mee te nemen bij het maken van scenario’s. Kijk niet alleen naar laag, midden, hoog scenario’s maar ook naar inhoudelijke scenario’s. Denk aan business continuity plannen, deze helpen om prioriteiten te stellen en beslissingen te maken. Kijk naar de industrie waarin de organisatie zit. Ook samen optrekken met andere organisaties binnen de sector kan een optie zijn. Mogelijk kunnen organisaties veel voor elkaar betekenen in uitwisselen van kennis en andere bronnen.

Kijk naar de relaties die je hebt als organisatie. Welke leveranciers of producenten heb je? Wie zijn je klanten? Hoe kunnen zij jou eventueel helpen om tot de juiste mogelijkheden te komen.

De kunst is zo veel mogelijk te leren van deze situatie en dit mee te nemen voor een mogelijke tweede golf.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x