Selecteer een pagina

Dit is hét moment voor verduurzaming

door | jun 6, 2020 | Alle, Sessies, Thema's, Wave 1, Common Ground, 19 en 20 mei | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Het zit in de aard van organisaties om altijd groter te willen worden, maar het wordt nu essentieel om ook kleinschaliger te kunnen opereren en meer lokaal gericht te zijn. We moeten op zoek naar kwalitatieve groei en hiermee verbetering toepassen in de kwaliteit van leven voor iedereen en alles wat leeft. We staan voor een enorme uitdaging.

We zien op dit moment vier grote trends;
digitalisering, innovatie, duurzaamheid, en inclusiviteit & diversiteit.

Daarnaast is er een vijfde verandering te zien: de noodzaak om te denken vanuit het hart. Het gaat niet meer alleen om rationele antwoorden op rationele vragen. Het gaat om ander leiderschap, dat echt menselijk is. Samenwerken om kwalitatieve verbeteringen te genereren in plaats van alleen competitie te voeren en een strijd van allen tegen elkaar aan te gaan.

“De lucht kon schoner, maar we wilden het niet graag genoeg”

De crisis laat op het gebied van duurzaamheid zien hoe het ook kan. Denk aan de vermindering van uitstootgassen en daarmee de verbetering van de luchtkwaliteit. Het blijkt nu dat verandering mogelijk is en dat dit geen zaak is van ‘kunnen’ maar van ‘willen’.

Naast die vorm van duurzaamheid biedt corona ook kansen voor inclusiviteit. Deze disruptie geeft de ruimte op versneld richting te geven aan een betere ordening, waar we toch al heen wilden. Zo kan het versnelling geven aan echte inclusiviteit en diversiteit binnen organisaties en binnen de samenleving, en daarmee de kwaliteit van (samen) leven verbeteren.

Dit is het moment om de strategie te herijken op deze thema’s en daarop de agenda aan te passen. Leiderschap vanuit een hoger bewustzijn. Leiderschap dat beseft dat we “de ontmoeting missen”.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x