Selecteer een pagina

Culturele verschillen op wereldniveau

door | jun 6, 2020 | Alle, Sessies, Thema's, Wave 1, Common Ground, 19 en 20 mei | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Hoe Nederland omgaat met de werksituatie in tijden van COVID-19 kan heel anders zijn dan andere landen, laat staan in andere continenten. Zo geeft China een heel ander beeld. Men heeft het nagenoeg niet over vanuit huis werken. Iedereen gaat met aangescherpte maatregelen zo snel mogelijk weer terug naar kantoor.

“Zelfs je temperatuur wordt ten tijde van corona bijgehouden”

De gezagsstructuur is zeer sterk, er zijn strakke planningen en het werktempo is extreem hoog. Het nieuwe normaal volgt de agenda van de overheid: het tracken en traceren van alles en iedereen komt in fast forward: op elektronisch wijze worden alle gegevens bijgehouden over wat je wanneer en op welke manier doet. Mensen hechten hier minder waarde aan privacy en willen zo snel mogelijk weer aan de slag.

Er is echter wel degelijk verandering te zien op het gebied van werkmethodes in China. Mensen waren gewend om alles face to face te doen en voor het minste en geringste in het vliegtuig te springen om fysiek bij elkaar te komen. Aangezien dit nu niet mogelijk is gaat men ook hier nu meer digitaal te werk.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x