Selecteer een pagina

Simulatie om samen te kunnen plannen

door | jun 2, 2020 | Alle, Sessies, Thema's, Financiën, Wave 1, 13 mei | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Het is voor veel organisaties lastig de consequenties te zien wanneer het businessmodel op zijn kop gaat. Hierin is het van belang om het totaal perspectief te zien. Wat is de situatie en wat zijn de maatregelen die getroffen moeten worden. Dit is een multidisciplinair vraagstuk en vergt creativiteit.

“Offers? Iedereen betrekken en eerlijk verdelen!”

Om de situatie van de organisatie en de consequenties van maatregelen in te zien kan het maken van simulaties goed werken. Voor zowel het management als medewerkers geeft het goed begrijpen van de situatie, de grootheden en de elasticiteiten veel inzicht. Men zal maatregelen beter begrijpen, bereid zijn mee te denken en zelf offers te doen. Zolang het maar duidelijk is waarom en wat het oplevert. Alle lagen binnen de organisatie moeten betrokken zijn in zowel het denkproces als de benodigde offers. Het is van belang dat men ziet dat iedereen, juist ook het hoger management meedoet met maatregelen. Men ziet dan ook dat de organisatie het niet gaat redden als enkel de top of een deel van de organisatie inlevert. Tegelijkertijd verliezen de leiders hun geloofwaardigheid als zij niet zelf het voorbeeld geven.

“Wat betekent de stap die je vandaag zet voor morgen”

In deze tijden is het erg belangrijk om als bedrijf optimaal inzicht te hebben in data. Het hebben van inzicht maakt de besluitvorming sneller, beter en op feiten gebaseerd. Het inzicht van data kan ook helpen in het sneller identificeren van zwakke punten, het tijdig aanpassen aan veranderingen en in het meten van de impact van Corona op het bedrijf.

“Als er geen data zijn moet en kan je wel verder met een ‘educated guess’ ”

Bij veel organisaties is de beschikbaarheid en de kwaliteit van data beperkt en is het van cruciaal belang om deze data zo snel mogelijk te ontwikkelen. Tot die tijd werkt het ook om met de wel beschikbare data te werken en inschattingen te maken voor wat men niet weet. Dit helpt om in ieder geval door te kunnen met de simulaties.

En de planning blijkt cruciaal. Zeker gezien de consequenties voor organisaties met een vertraging doorkomen. Soms zag het er 4 weken geleden nog goed uit maar is de situatie nu heel anders. Kortom regeren is vooruitzien en hierin is de CFO cruciaal als financieel geweten van de business.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x