Selecteer een pagina

Digitaal vergaderen gaat efficiënter

door | jun 2, 2020 | Alle, Sessies, Mensen en leiderschap, Thema's, Wave 1, 14 mei | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Hoewel er nadelen zijn, constateert men wel dat de digitale meetings vaak veel efficiënter zijn dan de oude fysieke meetings. Over het algemeen is de acceptatie voor digitaal vergaderen gegroeid en ondanks dat men de persoonlijke gesprekken met collega’s bij het koffiezetapparaat mist, ontstaat er op die manier blijkbaar veel minder ‘chit-chat’. Ook gaan vergaderingen veel sneller. De opstart is korter, men komt sneller to-the-point, de voorbereiding en inbreng van mensen is duidelijker en discussies vaak beknopter. Dit draagt bij aan de efficiëntie van het werken. Het maakt ook duidelijker wat wiens bijdrage is. Alles is wat explicieter. Deze andere manier van werken heeft ook veel impact in internationale contacten. Er zijn culturen waar men nog ver afstaat van deze pragmatische manier van communiceren. Zo duurt het in Japan normaal een week om tot een gezamenlijk besluit te komen terwijl dat nu digitaal in 1 dag kan. Uitgebreide diners en culturele tradities vallen nu weg, men bespreekt meteen de business. Eerst had men ook het gevoel dat je het niet kon maken om via video call iemand aan te nemen of te ontslaan, maar mensen hebben ook dit ondertussen over het algemeen geaccepteerd.

“We hebben een keerpunt bereikt.”

Het beeld over thuiswerken en digitaal vergaderen is veranderd. Er zijn nog wel hordes te nemen en het is ook niet zo dat we vanaf nu alleen nog maar op afstand zullen willen werken, maar het raakt wel geaccepteerd en daardoor krijgen we ook beter zicht op wat daarbij efficiënte èn duurzamere manieren van werken zijn

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x