Selecteer een pagina

Noodzaak om echt menselijk contact te hebben

door | mei 12, 2020 | Alle, Sessies, Mensen en leiderschap, Thema's, Wave 1, 7 en 8 mei | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

De onvermijdelijke beperkingen van het ‘virtuele overleggen’ beginnen steeds meer te knellen. Het menselijk contact wordt steeds belangrijker in meetings of overleggen. Bijpraten aan het begin van de calls wordt langer en de gesprekken worden informeler. Daarbij wordt de menselijke maat steeds belangrijker ervaren. Mensen schrikken niet meer van huilende baby’s, kinderen die door het beeld lopen of geluid makende huisgenoten of partners.

De situatie zorgt duidelijk ook voor echte eenzaamheid bij alleenstaanden of bij jongeren die vaak alleen thuis zijn en het sociale contact daardoor missen. Veel jongeren missen de dynamiek van het kantoor. Het gebrek aan sociaal
contact kan hun productiviteit en creativiteit erg belemmeren. 

“Elkaar vinden en menselijk contact gaat misschien nog wel verder dan waar we waren”

Warm menselijk contact en een vriendelijke aanraking horen er nu eenmaal gewoon bij en zijn niet ‘digitaal’ te vervangen. Gezocht zal moeten worden naar manieren om niet alleen intelligente vervangers van normaal menselijk contact te creëren maar ook om echt menselijk contact te houden. Dit is bijvoorbeeld ook erg belangrijk bij het verbinding maken met startende werknemers, het zakendoen met klanten en het sluiten van deals of de samenwerking tussen diverse culturen. Wanneer de menselijke maat niet meer aanwezig is zal dit directe consequenties hebben op het vertrouwen, de teamspirit of de productiviteit van een bedrijf.  

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x