Selecteer een pagina

Nieuw leiderschap

door | mei 6, 2020 | Alle, Sessies, Mensen en leiderschap, Thema's, Wave 1, 7 - 17 april | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Leiderschap is hard nodig en in deze situatie komen de echte leiders boven drijven. Echte leiders weten mensen betrokken te houden, te motiveren en productief te laten zijn. Echter gaat leiderschap nu verder dan enkel elkaar motiveren en stimuleren. Het gaat over een verbinding leggen door vertrouwen en feedback geven en te durven ontvangen.

Juist ook online is het overbrengen van begrip en empathie cruciaal. Gedreven vanuit intrinsieke interesse in mensen en resultaten houden leiders onverminderd contact met hun werknemers. Zij zijn dan ook in staat mensen in deze context dat vertrouwen te geven.

“Kijk in de spiegel, durf je kwetsbaarheid te tonen”

In onzekere tijden zoals deze is het van belang om te blijven communiceren met elkaar. Verdiepte en intensievere communicatie en frequentie, waarbij rust en waardigheid uitstraalt en antwoorden op vragen gegeven worden… Dat heeft zijn uitwerking op de organisatie. Er is namelijk veel onzekerheid en je hebt als leider geen andere keuze dan laten zien dat je met deze onzekerheid om kan gaan. En niet wachten… niet wachten op goedkeuring, maar aan de slag gaan.

Neem elkaar mee in de situatie waar het bedrijf staat en hoe het nu verder moet in de toekomst. Wees transparant over (on)zekerheden en ga zo de verbinding aan.

“Unlock denkcapaciteit van elkaar”

Gebruik creativiteit van werknemers om het beste van de situatie te maken. Iedereen die thuis zit wil graag helpen bij het bouwen aan de organisatie, om vervolgens sterker uit de crisis te komen.

In onzekere tijden is een goede leider erg belangrijk. Werknemers zoeken ondersteuning, bevestiging en vertrouwen. Dit maakt de verantwoordelijkheid van de leider enorm, waarmee het zelf overeind blijven als leider niet meer vanzelfsprekend is. Je staat 24 uur aan en moet dan nog keuzes kunnen maken. De leiders van nu kampen vaak met een gevoel van machteloosheid doordat de situatie niet altijd in eigen controle ligt.

Het sparren met mensen over de huidige situatie kan helpen om te reflecteren, perspectief aan te brengen, in je kracht te staan en prioriteiten te stellen. Durf kwetsbaarheid te tonen en laat het hart spreken om ook op afstand te verbinden met elkaar.

Leiders mogen zichzelf in deze tijden coaching en counseling gunnen, van toezichthouders en commissarissen, en ook va externe coaches. De tijd nemen voor de eigen kwetsbaarheid kan simpelweg nodig zijn.

 

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x