Selecteer een pagina

De crisis brengt ook goede dingen met zich mee

door | mei 5, 2020 | Alle, Sessies, Thema's, Wave 1, Common Ground, 29 april - 1 mei | 0 Reacties

Bookmark(0)

No account yet? Register

Los van de issues van de crisis voor gezondheid en organisaties, brengt de crisis ook veel goede dingen die waardevol zijn voor de toekomst.

Mens en organisatie gaan weer even terug naar de kern. Wat voor waarde voeg je toe als organisatie, dat is nu cruciaal. Vaak gebruiken mensen dit moment ook om eigen standpunten door te zetten. Eerst is het overleven maar dan begint het herijken waar we eigenlijk mee bezig zijn. We pakken door en versnellen op de lange termijn doelstellingen, binnen het perspectief van de economie waaraan we al aan het bouwen waren, met substantieel meer focus en aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid, voor zowel mens en milieu. Never waste a good crisis.

We hebben weer waardering voor lokale productie en korte ketens. Waarom knoflook uit China halen als we die ook in Barendrecht hebben.

“De stroperigheid is er even vanaf”

Stroperige processen maken plaats voor keuzes en actie. Waar het een paar maanden niet denkbaar was om zonder vliegen, fysieke documenten en fysiek contact te komen tot resultaat, doen we dit nu iedere dag. Mensen snappen de infrastructuur en zien de mogelijkheden. Men springt over de sloot. Er blijken nu dingen te kunnen wat eerder niet lukte of heel lang duurde. Dit scheelt veel in effectiviteit en efficiency en dingen kunnen ook persoonlijker worden. We komen ook meer los te staan van geijkte patronen voor man en vrouw. Door de hele setting ontstaat een meer gelijkwaardige situatie. Nu zijn beiden meer thuis, waarbij vrouwen vaak wel handiger zijn met multitasking!

Dat is wel iets heel moois. Daar moeten we gebruik van maken en de verandering nu pakken. De uitdaging wordt de goede dingen vast te houden en niet terug te vallen in oude patronen.

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Graag horen we uw gedachten, geef hier uw reactie.x
()
x