Selecteer een pagina

AGENDA FUTURE TALKS 2023

Voor het nieuwe seizoen van Future Talks bespreken wij actuele thema’s in ons bedrijfsleven. De Future Talk Calls zijn op vrijdagmiddag van 16:00 tot 17:00. U kunt zich aanmelden voor één of meerdere calls.

 

Future Talks Live Event – De volgende S-curve? | Jan Hein Jesse – 31 maart 2023

Wanneer zal een nieuwe groeicurve zich aandienen en hoe zal deze eruit zien?

Afgelopen december heeft Jan-Hein Jesse tijdens een online-bijeenkomst van Future Talks zijn visie gegeven op de huidige globale geopolitieke situatie en de uitdagingen voor de verschillende machtsblokken. Hierbij kwamen ook de energievraagstukken, de uitdagingen voor het klimaat, en de economische uitdagingen voor met name Europa aan de orde.

Ten gevolge van het stagneren van verdere evenwichtige economische groei, heeft de wereld zich verhard tot wat wordt in toenemende mate ervaren als een “global zero-sum-game”. De slotvraag bleef: wanneer zal een nieuwe groeicurve zich aandienen en hoe zal deze eruit zien?

Ons volgende FT live-event op 31 maart as. stelt deze laatste vraag centraal: 

Kan de volgende S-curve zich manifesteren binnen de kenmerken van het huidige systeem of is de polycrisis waarin we ons vandaag bevinden juist het teken dat het radicaal anders zal moeten – met alle gevolgen voor de posities van de huidige machtsblokken? En wat betekent dit voor Europa en haar ondernemingen? 

Jan-Hein zal de dialoog van december voortzetten, ditmaal samen met Consultive Partner Frans Versteeg.

In de sessie hopen we dieper in te gaan op de uitdagingen, mogelijkheden en onzekerheden die leven op dit vlak. Welke keuzes kunnen wij nemen?  Waar moeten wij rekening mee houden? Is er wat aan te doen? Welk onderwerp moeten we nog verdiepen? Waar denk je anders over? Dit kan op persoonlijk niveau, bedrijfsniveau, nationaal, of internationaal niveau. Graag vragen we alle deelnemers om vooraf hun belangrijkste vragen te formuleren en die mee te nemen naar de sessie.

Wij kijken uit naar een mooie sessie met veel uitwisseling, discussie en debat!

Future talks digitaal | Coming soon – 30 juni 2023

Coming soon

Future talks digitaal | Coming soon – 22 september 2023

Coming soon

Future talks Live | Coming soon – 10 november 2023

Coming soon

Future talks digitaal | Coming soon – 8 december 2023

Coming soon december

 

AGENDA FUTURE TALKS 2022

 

 

Customer Experience | Mirella Kleijnen – 14 Oktober 2022

Customer experience richt zich op de relatie tussen een organisatie en zijn klanten en omvat elke interactie, hoe kort ook en zelfs als die niet tot een aankoop leidt. De customer experience verandert de afgelopen jaren ontzettend, dus bespreken wij op 14 Oktober met Mirella Kleijnen, hoogleraar Customer Experience Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam, hoe organisaties daarop kunnen inspelen en erop kunnen voorlopen.

2. Live Event | Jacqueline Brassey – 11 November 2022  

Jacqui Brassey, PhD, MAfN is McKinsey’s Chief Scientist, Director of Research Science en global Leader bij het onlangs gelanceerde McKinsey Health Institute. Binnen het McKinsey Health Institute leidt ze het flagship programma ‘Employee Health en Wellbeing’. Daarnaast is zij ook wetenschapper, ze is verbonden als fellow aan de VU Amsterdam en Adjunct Professor aan IE University in Madrid. Jacqueline is (co)auteur en contributor van meer dan vijftig boeken, artikelen en podcasts, waaronder het boek Authentiek Zelfvertrouwen, waarvan de Engelse versie verschijnt op 22 September. Alle opbrengsten van dit boek worden gedoneerd aan Save the Children Nederland. In dit boek laat zij zien dat zowel mannen als vrouwen in hun rol van leidinggevende in meer of mindere mate kampen met onzekerheid en dat hun functioneren en welzijn vaak belemmerd wordt door de gedachte dat ze niet goed genoeg zijn. Juist nu in een razendsnel veranderende wereld, waarin complexe vraagstukken en tegenslagen van alle dag zijn is het daarom verstandig om leren comfortabel te worden met onze onzekerheid. Jacqueline laat ons zien hoe we dat kunnen doen.  

3. Economische ontwikkeling – 9 December 2022

Aan de hand van het thema economische ontwikkelingen nemen wij tijdens de call op 9 december gezamenlijk de tijd om terug te blikken op het bijzondere jaar 2022 en tegelijkertijd wat er allemaal op ons af gaat komen in het jaar 2023. Middels digitale ‘ronde tafels’ gaan het met elkaar het gesprek aan over de bewegingen die op ons af komen. Zoals de hoge inflatie, de krappe arbeidsmarkt, leveringsproblemen maar ook de onzekere vooruitzichten voor 2023 en delen we hierbij ervaringen, tips & tricks over hoe ‘andere’ organisatie hierover denken